divendres, 18 de maig del 2012

UN BON RECURS

En el meu afany d’ajudar a la M.M. amb les seves dificultats de lectura i la seva baixa motivació per llegir, tot buscant he trobat un programa (ClaroRead) multisensorial per ajudar als estudiants amb problemes per llegir i escriure. Ara me’l he descarregat de prova i l’estic provant. Sembla senzill i diuen que pràcticament, qualsevol text es pot fer pronunciar en veu alta amb aquest programa. També es pot escanejar qualsevol document en paper i fer-lo llegir en veu alta amb total claredat.
Els estudiants també compten amb l’ajuda d’unes eines visuals addicionals que acoloreigen, ressalten i enfoquen el text difícil de llegir a mesura que l’ordinador el pronúncia. També poden fer-se llegir en veu alta les paraules a mesura que s’escriuen per assegurar-se de que els documents, proves i notes escrites són correctes. Això és molt interessant pels alumnes amb dislèxia i disgrafia, ja que és especialment en l’escriptura que mostren unes dificultats més grans.
ClaroRead incorpora  potents funcions vocals que li permeten escoltar qualsevol informació que apareixi en la pantalla de l’ordinador. També inclou moltes maneres de fer que el text sigui més clar i visible. També hi ha algunes eines útils de revisió del text per ajudar a crear els documents més precisos.
L’adreça on podeu trobar aquest programa és: http://www.claroread.es/category/claroread.php





2 comentaris:

  1. Hola,

    a mi també m'interessa el tems de la dislèxia i la disgrafia...i....
    moltíssimes gràcies pel programa!! me'l miraré amb deteniment i és més, el passaré a companys que n'estaran interessats.
    Més GRÀCIES!!
    ÀNIMS per la recta final!
    Susanna

    ResponElimina
  2. Gràcies Susanna. Jo també li he passat a la meva tutora de pràctiques que li ha encantat i quan havi vist com funciona intentaré passar-lo als companys de la meva escola, siguin o no especialistes d'educació espcial, ja que crec que pot ser una eina útil per a molts alumnes de l'aula. Fins i tot per fer una lectura col·lectiva i comentar el vocabulari, les estructures més complexes, etc.

    ResponElimina